Γεμιστικά μηχανήματα

Τα γεμιστικά μηχανήματα τα χρησιμοποιούμε για το γέμισμα λουκάνικων, πάριζας, μορταδέλας καθώς και για την τελική μορφή του κεμπάπ. Η πάστα τοποθετείται είτε χειροκίνητα είτε με αναβατόριο, ανάλογα με τις απαιτήσεις της παραγωγής και τον τύπο του μηχανήματος, ενώ με τις κατάλληλες ρυθμίσεις καταφέρνουμε παραγωγή προϊόντων με ίδιο μέγεθος και βάρος.

Μηχανήματα αφαίρεσης κέντρου τυριού

 Τα μηχανήματα αφαίρεσης κέντρου τυριού κατασκευάζονται αποκλειστικά από την εταιρεία μας.

Τοποθετώντας το τυρί πάνω στο δίσκο κοπής σε ένα ειδικό σύστημα κεντραρίσματος και θέτοντας σε λειτουργία τη μηχανή αφαίρεσης κέντρου τυριού κατορθώνουμε να αφαιρέσουμε το κέντρο του.

Το μηχάνημα πληροί όλες τις προδιαγραφές τις Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια των χρηστών.

Συσκευαστικές μηχανές θερμικής διαμόρφωσης

Οι συσκευαστικές μηχανές θερμικής διαμόρφωσης χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία προϊόντων κρέατος. Διαθέτουν φιλμ και διαμορφώνουν σκαφίδια κατάλληλα για τη συσκευασία των προϊόντων όπως κρέας, κιμά, ρολά κ.α. που στη συνέχεια κλείνουν από πάνω με φιλμ.

Στις μηχανές συσκευασίας κρέατος μπορούμε να διοχετεύσουμε μέσα αδρανή αέρια ή να δημιουργήσουμε κενό, επιτυγχάνοντας έτσι μεγαλύτερο χρόνο ζωής του προϊόντος.

ΒΕΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Τα βελονιστικα είναι μηχανηματα που διαθέτουν έναν αριθμό από βελόνες που περνούν μέσα στο κρέας πότε για να το κάνουν πιο τρυφερό και πότε για να διοχετεύσουν στη καρδιά του κρέατος τα μπαχαρικά ή υγρό καπνό.

Μηχανήματα κοπής κιμά

Οι κρεατομηχανές είναι ένα από τα βασικότερα μηχανήματα της βιομηχανίας τροφίμων. Τα μηχανήματα κοπής κιμά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τις ψυχόμενες μηχανές και τις μη ψυχόμενες μηχανές κοπής κιμά.

Οι ψυχόμενες μηχανές κιμά, ανάλογα με την παραγωγή ή τις απαιτήσεις που έχει ο πελάτης χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος της μπούκας, δηλαδή το σημείο που τοποθετούνται τα μαχαίρια.

Τα μηχανήματα κοπής κιμά βγαίνουν σε διάφορους τύπους, μερικοί από τους οποίους διαθέτουν αναβατόριο, για να εξυπηρετήσουν μεγαλύτερες απαιτήσεις στην παραγωγή. 

Στις συσκευαστικές μηχανές σκαφιδίων ή tray sealers όπως λέγονται και στα αγγλικά, ο τρόπος συσκευασίας προϋποθέτει την προμήθεια των σκαφιδίων για τη συσκευασία του κρέατος.

Στις μηχανές συσκευασίας “tray sealers” ο τρόπος τοποθέτησης των σκαφιδίων γίνεται είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα τοποθετώντας το προϊόν και σφραγίζονται με το φιλμ.

ΚΥΒΟΚΟΠΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

Τα κυβοκοπτικά μηχανήματα είναι μηχανές που καταφέρνουν να κόβουν το κρέας σε κύβους ή ορθογώνια κομμάτια ανάλογα την τοποθέτηση των μαχαιριών.

Χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή κρέατος που προορίζεται για πιτσαρίες ή catering.

Μηχανήματα κοπής κρέατος - μπριζολοκόπτες

Τα μηχανήματα κοπής κρέατος ή μπριζολοκόφτες όπως αλλιώς λέγονται, χρησιμοποιούνται σε παραγωγικές μονάδες όπου οι απαιτήσεις σε παραγωγή κομμένου κρέατος είναι μεγάλες.

Αναλόγως των ρυθμίσεων που θα κάνουμε στο μπριζολοκόφτη επιτυγχάνουμε ισομερή κοπή μπριζόλας γρήγορα και με ασφάλεια.

Οι μπριζολοκόπτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και για την κοπή μεγάλων ψαριών.

Τρυφεροποιητές

Οι τρυφεροποιητές είναι μηχανές που χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια από τις βιομηχανίες παραγωγής κρεάτων. Απαρτίζονται από πολλαπλές σειρές με μαχαίρια και με τη βοήθεια των μεταφορικών ταινιών περνούν το κρέας ανάμεσα. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι να σπάνε οι ίνες του κρέατος και να επιτυγχάνουμε έτσι το "μαλάκωμα" που βοηθά να στρωθεί καλύτερα στις φόρμες της σουβλακομηχανής όπως και να επιτυγχάνεται η ψύξη του πολύ πιο γρήγορα.

ΜΕΡΙΔΟΠΟΙΗΤΕΣ

Οι μεριδοποιητές είναι μηχανήματα τα οποία συνεργάζονται με την κρεατομηχανή. Προσαρμόζονται πάνω σε αυτή και επιτυγχάνουμε παραγωγή προϊόντων με ίδιο μέγεθος και βάρος.

 

Με τα μηχανήματα μεριδοποίησης ελαχιστοποιείται ο χρόνος της παραγωγής, αφού βγάζουν έτοιμο το προϊόν για συσκευασία.

Μηχανήματα κοπής φετών κρέατος

Τα μηχανήματα κοπής φετών κρέατος χρησιμοποιούνται για να τεμαχίσουμε το τελικό προϊόν παραγωγής στις διαστάσεις και τα πάχη που επιθυμούμε.Με τις μηχανές κοπής φετών μπορούμε να κόψουμε σε φέτες προϊόντα όπως ζαμπόν, μορταδέλα ή ακόμα και τυρί.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες που ορίζονται από το είδος του μαχαιριού έως και το μέγεθος του μηχανήματος κοπής φετών.

Τυροτρίφτες

Οι τυροτρίφτες είναι μηχανές κατασκευασμένες από την εταιρεία μας και προορίζονται συνήθως για μεγάλες παραγωγές.

Έχουν τη δυνατότητα να τρίβουν ολόκληρο το κεφάλι του τυριού χωρίς να χρειάζεται τεμαχισμό πριν τη διαδικασία τριψίματος. Με τη βοήθεια ενός τυμπάνου που είναι κατασκευασμένο σύμφωνα στις ανάγκες του πελάτη επιτυγχάνεται το τρίψιμο του τυριού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η κατασκευή του μηχανήματος επιτρέπει επίσης και τον εύκολο καθαρισμό της αφού αποσπώνται πολύ εύκολα όλα τα εξαρτήματα χωρίς τη χρήση εργαλείων και επανατοποθετούνται με μεγάλη ευκολία.

ΜΗΧΑΝΗ ΚΟΠΗΣ ΤΥΡΙΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Τα μηχανήματα κοπής σταθερού βάρους τυριού κατασκευάζονται από την εταιρεία μας και προορίζονται για φέτα ή σκληρά τυριά.

Τοποθετώντας το τυρί πάνω στο μηχάνημα η κοπή του επιτυγχάνεται με ένα ειδικό τεφλοναρισμένο μαχαίρι το οποίο με τη βοήθεια ενός βηματικού κινητήρα, το τυρί περιστρέφεται και κόβεται.

Μηχανήματα μίξης / μάλαξης - Μίξερ

Τα μηχανήματα μίξης / μάλαξης τα χρησιμοποιούμε για την ανάδευση του κιμά με τα μπαχαρικά. Η εναλλακτική ονομασία για αυτά τα μηχανήματα είναι "μίξερ". Υπάρχουν μίξερ με μονά και διπλά πτερύγια για την καλύτερη ανάδευση του μίγματος.

Ανάλογα με τα λίτρα και τα πτερύγια που διαθέτουν γίνεται και ο διαχωρισμός τους σε κατηγορίες. Τα μηχανήματα μίξης / μάλαξης κρέατος με διπλά πτερύγια είναι ιδανικά για την άριστη μίξη του κεμπάπ. Επίσης διατίθενται και μηχανές μίξης / μάλαξης με διπλά πτερύγια και κενό, για την παρασκευή του ζαμπόν. 

ΒΑΡΕΛΕΣ ΜΑΛΑΞΗΣ

Οι βαρέλες μάλαξης του κρέατος χρησιμοποιούνται για την τρυφεροποίηση και το μαρινάρισμα του κρέατος. Τοποθετώντας το κρέας μαζί με τα μπαχαρικά σε ένα περιστρεφόμενο κάδο και ρυθμίζοντας τις στροφές και το χρόνο, επιτυγχάνουμε άριστο γευστικό αποτέλεσμα με τη βοήθεια εσωτερικών πτερυγίων που κατορθώνουν να μοιράσουν τα μπαχαρικά σε όλη την ποσότητα του κρέατος.

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟΔΕΡΜΑΤΩΣΗΣ - ΞΕΛΑΡΔΙΑΣΤΡΕΣ

Οι μηχανές αποδερμάτωσης ή ξελαρδιάστρες όπως αλλιώς λέγονται, είναι μηχανήματα που επιτυγχάνουν την αφαίρεση του δέρματος (ή λαρδί) από το κρέας.

Κάποια από τα μηχανήματα αποδερμάτωσης (ή ξελαρδιάστρες) μπορούν να κάνουν και φετάρισμα του κρέατος, κάνοντας έτσι πιο εύκολη τη διαδικασία στησίματος γύρου ή το στρώσιμο σουβλακομηχανής για την παραγωγή σε σουβλάκια.

Μηχανή τυλίγματος διχτυού

Η μηχανή τυλίγματος διχτυού κατασκευάζεται αποκλειστικά από την εταιρεία μας και έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει μεγάλες παραγωγικές μονάδες με την παραγωγή ρολού κρέατος (π.χ. κοτόπουλο, χοιρινό).

Τοποθετώντας το δίχτυ τυλίγματος στο επάνω μέρος του μηχανήματος και με τη βοήθεια ενός πνευματικού συστήματος μαζεύει το δίχτυ πάνω στον κώνο κάνοντας έτσι πολύ εύκολο το πέρασμα του κρέατος μέσα, εκμηδενίζοντας τους χρόνους παραγωγής.

cutters

Τα cutters χρησιμοποιούνται κυρίως για την παραγωγή πάστας, όπως κεμπάπ, λουκάνικα, ζαμπόν κ.α.Βασική προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία των cutter είναι η σωστή τοποθέτηση των μαχαιριών κοπής.

Search